Winterse kleurplaat: hoe ik samen met Grand Canyon | Bedrijfs- & Publiekevents winterpret in Gouda bracht!

annalena

In nederlandse posts Posted

Schaatsen zit als Nederlander in mijn bloed. Toen ik klein was namen mijn ouders me mee naar de sloot om de hoek om het te proberen. Ik weet nog dat ik opkeek naar mijn moeder terwijl ze me stevig vasthield, en hoe de mensen om ons heen aan het schaatsen waren. Iedereen had stoelen en warme drankjes naar buiten gesleept en had het gezellig. Sindsdien ben ik verliefd op de sport en op winter!

 

 

Het eerste jaar dat ik in Gouda woonde was ik dan ook blij om te horen dat er op de Markt een ijsbaan om het oude stadhuis gelegd zou worden. Je kan je misschien wel voorstellen hoe leuk ik het vond dat ik later dat jaar de handen ineen sloeg met Grand Canyon, het organisatieburo dat de Goudse IJsbaan realiseert. Samen zouden we gaan werken aan een kleurplaat waar kinderen extra winterpret aan beleven!

 

Wat was het idee achter de kleurplaat?

Het idee dat Yorinn Dukker van Grand Canyon in gedachten had voor de kleurplaat, was om er ook een wedstrijd aan te verbinden voor de kinderen in de omgeving. “Met de Goudse IJsbaan rondom het Stadhuis zet Grand Canyon | Bedrijfs- & Publieksevents een uniek event neer op de Markt. Het middelpunt van de winterse periode in Gouda trekt veel bezoekers. Zowel toeschouwers als natuurlijk de vele schaatsers waaronder de kindjes ;)! Voor deze laatste doelgroep wilden we dit jaar nog extra sfeerbeleving creëren. Een van de onderdelen hierin was het ontwikkelen van een kleurplaat die zowel ter promotie in het voortraject zou worden ingezet als tot uiting zou komen in een kleurwedstrijd. Om het mooie plaatje op de Markt goed over te brengen wilden we het graag uitbesteden aan een professional. Veelal werken we het liefst met lokale ondernemers en partijen. Anna Lena kwam hierdoor snel naar voren.”

 

Kleurplaat Goudse IJsbaan Anna Lena Illustrations

De bedoeling was om een kleurplaat te maken die de herkenbare omgeving van de Markt in Gouda en de ouderwetse en pittoreske gezelligheid van Nederlandse winters omvat.

 

Hoe verliep het project?

“Het proces verliep vlot en kwalitatief, vooraf was heel duidelijk wat de verwachting was en wat het eindresultaat zou zijn. Feedback werd geheel ter harte genomen en verwerkt om zo tot een nog beter resultaat te komen. De kleurplaat is naast recreatief gebruik dus ook ingezet als kleurwedstrijd. Hier hebben heel wat kinderen aan meegedaan en zijn alle ingeleverde tekeningen beloond met een mooie prijs. Een waardevolle illustratie die op vele vlakken zijn doel heeft bereikt. Stiekem wordt al nagedacht over een nieuwe versie voor 2019-2020. Anna Lena, dank voor deze mooie bijdrage en het creëren van nog meer ijspret rondom de winterperiode!”

 

Mocht je het leuk vinden om een kijkje te nemen hoe ik de kleurplaat heb gemaakt, kijk dan het filmpje hieronder! Daarin zie je hoe ik van een ruwe schets naar het eindresultaat ga.

Dit project was mijn absolute favoriet van 2018. Daarbij zijn de kleurplaten van de kinderen die gedeeld zijn op de facebookpagina van de Goudse IJsbaan werkelijk hartverwarmend!

Indien jij voor je event een vergelijkbaar project wil neerleggen bij een illustrator, stuur me dan een mail op hey@annalena.nl!

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.